Snel een afspraak maken? 0342 45 11 36

De behandelmethode

Bij Praktijk - 2C wordt onder andere hulp geboden bij afslanken. Hieronder volgt meer informatie over de behandeling die u krijgt wanneer u een afspraak hebt gemaakt.

Eerste consult

Wanneer u een afspraak hebt gemaakt voor het eerste consult, krijgt u één of meerdere vragenlijsten toegestuurd. Het is de bedoeling dat u deze lijsten zo volledig mogelijk invult. Deze vragenlijsten geven inzicht in de oorzaak van uw overgewicht. Vervolgens worden de vragenlijsten gebruikt als leidraad bij het intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaan we zo uitgebreid mogelijk in op de aard en ontstaan van uw overgewicht. Daarnaast worden gebeurtenissen en aandoeningen uit het verleden besproken waaronder pogingen die in het verleden zijn gedaan om gewicht te verliezen. Het doel is om een zo volledig mogelijk beeld te verkrijgen omtrent de oorzaak van uw overgewicht. Voor het intake gesprek wordt ruim de tijd genomen.

De diagnose

Na het intake gesprek volgt een onderzoek dat bestaat uit het meten van uw bloeddruk, uw bloedglucose gehalte en uw cholesterol gehalte. Daarnaast word u gewogen en gemeten en wordt u door middel van de-bioresonantie getest op belastingen die met uw overgewicht te maken kunnen hebben. Dikwijls blijken voedselintoleranties of allergieën van de oorzaken van overgewicht te zijn.

De behandeling

Als de diagnose is gesteld wordt er gekeken naar wat het beste bij u past. Hier is eigenlijk alles mogelijk. Welk programma er gevolgd wordt maakt niet uit, het basis principe is altijd "bewust beter eten". U krijgt een persoonlijk en op maat gemaakt voedingsadvies mee dat zo nodig wordt ondersteund met supplementen. Deze supplementen zijn om de diverse oorzaken van overgewicht zoals hyperinsulinemie, verminderde verzadiging, koolhydraat verslaving, verlaagde verbranding en schildklier problemen te ondersteunen.

Het voedingsadvies gaat altijd uit van een gezonde basis voeding. Voor thuis kunt u tegen vergoeding een werkboek meekrijgen om de resultaten bij te houden.

De begeleiding

U heeft een goed en passend advies meegekregen waar u mee aan de slag kunt. Afhankelijk van uw wensen kunt u bijvoorbeeld elke twee of drie weken een afspraak maken voor het doornemen van de resultaten. U word dan wederom gewogen en gemeten. Als het nodig is wordt het persoonlijk advies bij gesteld of uitgebreid om het gewenste resultaat sneller te bereiken.
Ook wanneer u het gewenste gewicht of de gewenste kledingmaat hebt bereikt, kunt u nog steeds onder controle blijven om het nieuwe gewicht en de verbeterde eet gewoontes te handhaven.